5 Sebab Suami Tak Suka Posisi Bersetubuh Missionary – Isteri Wajib Baca

Posisi bersetubuh Missionary, atau posisi lelaki di atas adalah posisi bersetubuh yang sangat popular. Boleh dikatakan semua pasangan suami isteri pernah atau menjadikan posisi seks ni posisi wajib ketika bersetubuh.

Walaupun posisi missionary terkenal dan popular, posisi bersetubuh ni bukan pilihan ramai suami.

Dari tinjauan yang saya lakukan, boleh dikatakan majoriti isteri meminati posisi missionary. Tetapi lain pula ceritanya untuk suami.

Posisi bersetubuh missionary - ramai suami tak suka

Posisi Missionary adalah posisi seks yang popular, tetapi ramai isteri tak tahu suami mereka bosan dengan posisi ni Click To Tweet

Posisi Bersetubuh Missionary - Kenapa Suami Tak Suka?

Ramai isteri tak tahu kebanyakan para suami tak suka posisi ni. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan posisi seks missionary dibenci suami?

Mungkin perkataan benci agak ekstrem, tetapi hakikatnya ramai suami tak suka dengan posisi missionary.

1. Tak banyak yang boleh dilihat

Suami suka melihat susuk tubuh isteri ketika bersetubuh. Ini adalah fakta.

Betul, pada posisi bersetubuh missionary suami dapat melihat wajah isteri, mencium isteri, melihat mata isteri – dalam erti kata lain meningkatkan keintiman.

Tetapi, kaum lelaki adalah spesies yang terangsang dengan paparan visual. Berbeza dengan wanita yang perlu lebih rangsangan emosi.

Dalam erti kata lain, suami lebih terangsang jika beliau dapat melihat keseluruhan tubuh anda ketika bersetubuh. Malangnya ini tidak dapat dicapai dengan posisi missionary.

2. Perlu bekerja keras

Siapa yang paling banyak bergerak pada posisi bersetubuh missionary? Sudah pasti suami.

Posisi seks ini buat suami penat dan letih. Mana tidaknya, suami perlu bekerja keras untuk pastikan isteri puas ketika bersetubuh. Suami juga perlu menampung tubuh dengan tangan.

Tambah beban kepada suami. Ini adalah salah satu faktor yang buat ramai suami tak suka posisi jimak missionary.

3. Tiada “give and take”

Hubungan seks memerlukan kerjasama dari suami dan isteri untuk beri lebih nikmat. Pada posisi bersetubuh missionary, hanya suami yang memberi, dan isteri hanya menerima. Jadi tiada “give and take” pada posisi ini.

Isteri hanya menerima apa sahaja yang suami lakukan. Tak ramai isteri yang memberi tindak balas atau sama-sama memainkan peranan pada posisi missionary.

Ini adalah salah satu faktor yang buat ramai suami tak suka posisi missionary.

4.  Cepat pancut

Ramai suami yang tak dapat tahan lama pada posisi missionary. Faktor nombor dua sebelum ini adalah antara sebab utama suami pancut awal pada posisi bersetubuh missionary.

Apabila stamina berkurangan, begitu juga keupayaan lelaki untuk menahan pancutan ketika bersetubuh. Pada posisi missionary, suami bekerja keras dan menggunakan sepenuh tenaga untuk mendayung.

Ini buat suami sukar untuk bertahan lama pada posisi seks ni.

5. Rutin dan bosan

Ini adalah antara faktor utama ramai suami tak suka posisi bersetubuh missionary. Aktiviti apa pun jika dilakukan berulang kali, sudah pasti membosankan. Posisi bersetubuh tidak terkecuali.

Posisi bersetubuh missionary adalah posisi yang boleh dikatakan wajib setiap kali berjimak. Tetapi, lama-kelamaan sudah pasti suami akan bosan dengan posisi ni.

Tambahan lagi jika isteri asyik meminta beliau melakukan posisi ini setiap kali bersetubuh.

Cuba Posisi Bersetubuh Baru

Kepada isteri, tak salah jika posisi missionary adalah posisi kegemaran anda. Tetapi tak rugi jika anda cuba posisi-posisi bersetubuh yang baru ketika di ranjang.

Banyak lagi posisi-posisi bersetubuh yang boleh anda berdua lakukan. Malah dengan mencuba posisi-posisi baru, anda akan dapat rasakan nikmat yang baru.

Jika anda masih tak tahu, posisi yang berbeza akan beri nikmat yang berbeza. Dalam erti kata lain, tak semua posisi seks sama.

Kalau anda tak tahu kat mana nak dapatkan dan belajar posisi bersetubuh baru, dapatkan panduan E-Buku Kamasutra Bergambar.

Panduan ini mengandungi 102 posisi bersetubuh terbaik yang dijamin akan beri pembaharuan dalam hubungan kelamin suami isteri.

Klik di sini kalau nak tahu lebih lanjut tentang panduan Kamasutra Bergambar

Admin Kamasutra Bergambar

Admin Kamasutra Bergambar

Penulis & Penerbit at Kamasutra Bergambar. Admin Kamasutra Bergambar(Info Seks Melayu) adalah pengarang dan penerbit Ebuku Kamasutra Bergambar yang mengandungi ilmu dari empat Kitab Asmara Silam dan 102 Posisi Seks Unikuntuk membantu pasangan meningkatkan kebahagiaan rumahtangga.

Wajib Baca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nak Belajar 102 Posisi Seks Hebat?

Terokai nikmat baru ketika bersetubuh dengan 102 posisi seks terpilih dari 4 Kitab Asmara Silam. Dijamin pengalaman anda di ranjang lebih hebat & nikmat.